Náš rok 2021

Tak, ako každý rok, aj tento bol veľmi dobrý. A bol ešte lepší, ako ten predchádzajúci! Dosiahli sme niekoľko míľnikov. Rozbehli nové projekty, prijali nových kolegov a kolegyne, a natočili príbeh o lepšom živote. Príbeh o nás, o našej práci, kde v hlavnom obsadení je náš tím, ktorý tomu dodáva tú správnu autenticitu.

Na čo sa môžete tešiť?

– naše úspechy
– 2000+ km v nohách
– Dubai Expo
– podpora žien v IT

Už keď sme v úvode začali príbehom, poďte si ho s nami pustiť. Budú to tie najlepšie 2 minúty z Vášho dnešného dňa :-) Čestné bartovské.

A teraz k pointe. Chystali sme sa na Expo Dubai, jednou z priorít bolo aj natočenie videa. A to bol ten správny podnet, že teraz je ten správny čas.

Expo Dubai

O Expe ste už asi počuli, niektorí možno už aj zažili. Dokonca ste o ňom možno aj čítali v našom blogovom seriáli. Zaradili sme sa medzi vystavovateľov v kategórii Health & Wellness, kde sme prezentovali produkty, ktoré zlepšujú zdravie. Medzi takéto projekty patrí aj Crossuite, ktorý je akreditovaný informačný a rezervačný systém pre zdravotnícke zariadenia. Aplikáciu využívajú lekári na správu agendy a pacienti na objednávanie vyšetrení.

Natáčanie videa pre Expo Dubai sme spojili aj s našou novou identitou, ktorá sa zameriava na projekty v oblasti zdravia, športu a ecommerce.

A ako sme ukončili natáčací deň? Spolu a offline. Pri dobrom pivku a jedle.

Evolúcia Frontend Masters

Prešli sme na nový, dynamický a ešte zaujímavejší formát Frontend Masters. Teraz nám to pripomína televízne štúdio. To máte tak, keď je na jednom mieste veľa šikovných ľudí, ktorých to hlavne baví, vznikne takýto nový formát. Premiéru sme mali pri našom poslednom Frontend Masters – Health by Crossuite. Tak vám poviem, máte sa na čo tešiť pri našich ďalších plánovaných podujatiach.

Niečo zo zákulisia:

Podpora žien v IT

Akcia „Aplauz ženám“ sa venovala téme žien v IT prostredí. Medzi mnohými úspešnými spíkerkami bola aj naša Mirka, ktorá  hovorila o svojich začiatkoch v IT (18 rokov dozadu :-) ) a motivovala ďalšie ženy k práci v tejto sfére.

Mirka je zároveň kapitánkou ženského bežeckého tímu IT Girls, ktoré sa tento rok rozhodlo zapojiť do štafetového behu The RUN. Spolu s Mirkou sa do behu zapojila aj naša Majka a ostatné dievčatá a ženy. Zabehnúť 524 km za 3 dni? Odvážne! :-)

Mirka a Majka pri odovzdávaní štafety

Športové aktivity

Športovali aj ostatní barťania. Po návrate do officu sme sa rovno zapojili do výzvy “Do práce na bicykli”. Naši kolegovia tak zlepšili život nielen sebe najazdením a zabehnutím 1 719,08 km, ale ušetrili aj planétu o 432,12 kg CO2. Do práce sme ale prichádzali plní energie, nakopnutí pohybom a s obrovským úsmevom, keďže sa nenašlo auto, ktoré by bolo von zo zápchy rýchlejšie ako my.

Bart.sk Do práce na bicykli 2021
Bart.sk – Do práce na bicykli 2021

Nesmieme zabudnúť na Medzinárodný maratón mieru v Košiciach. Podporili sme našich maratóncov, polmaratóncov a 3 štafetové tímy. A aké ciele majú barťania na nasledujúci MMM 2022? Polmaratónci sa chystajú na maratón, štafetári na polmaratón a tí, čo sa nezúčastnili, sa namotivovali na štafetu. Tak to má byť (ale aj nemusí) :-)

Časť našich odhodlaných maratóncov.

IT komunita

Aj tento rok sme sa zapojili do projektov Živé IT, kde sme v spolupráci so študentkami a študentmi Technickej Univerzity v Košiciach navrhli 3 riešenia rôznych projektov.

Slovenská Lukostrelecká Asociácia dostala návrh na aplikáciu, vďaka ktorej bude môcť presunúť papierové zapisovanie bodov zo súťaží do mobilného bodovacieho systému. Naše webové aplikácie budú vďaka ďalšiemu tímu a aplikácii UptimeBot stále pod kontrolou a plne ženský tím, ktorý sa venoval funkcionalite na projekte Crossuite, vďaka čomu pacient preberá plnú kontrolu nad svojou anamnézou a osobnými údajmi.

Čo by to bolo za IT bez odborných znalostí. Tento rok sa naši programátori zdieľali svoje znalosti aj prostredníctvom blogových článkov. Zaujíma vás, ako vytvoriť úspešný eshop, ako robiť code review zodpovedne alebo ako sme SEOptimalizovali MS v hokeji? Všetko toto a ešte viac nájdete na našom blogu.

Ako sme SEOptimalizovali MS v Hokeji 2021
Staré dobré TCP

       

Spoločenské vyžitie

I keď to v roku 2021 nebolo na lyžovačku, vynahradíme si to tento rok 2022. Ale nie to som chcela.

Pečené prasiatko, alko, nealko, kvíz a spoločenské aktivity nám tento rok veru nechýbali. Využili sme počasie a strávili spolu príjemný čas na našom teambuildingu na Červenom brehu v Košiciach. Ako inak, spojili sme to aj so športom a cestu na miesto sme si odbehli, odchodili a odbicyklovali. Alebo sa jednoducho zviezli :-)

Cybertech Global

Konferencia v čase Covid-19 sa konala v Dubaji. Cybertech Global každoročne ponúka veľké množstvo odborných prezentácií zo segmentu najnovších technológií a riešení v oblasti kybernetickej bezpečnosti naprieč rôznymi oblasťami priemyslu. A náš CEO Marek bol pri tom a priniesol si niekoľko zaujímavých postrehov.

Sme viac online

Tento rok sme aktívnejšie rozbehli aj marketingové oddelenie, vďaka čomu sme vám bližšie a pravidelne prispievame na rôzne sociálne siete. Môžete sa tešiť na hodnotný obsah, pravidelnú dávku výrokov na víkendy a zaujímavé videá, ktoré vám spríjemnia deň.

Máte otázky? Pokojne nám ich môžete položiť aj vďaka novému nástroju, ktorý sme zapracovali na našu stránku. Najnovšie sa tak na nás môžete obrátiť s čímkoľvek, čo vás zaujíma. Stačí nájsť symbol 

Viac blogov zo zákulisia našej firmy nájdeš v kategórii Barťania