Inšpirácie #15 Čo sme zrealizovali, spustili a inovovali v januári

Prinášame vám prehľad zaujímavých funkcionalít, ktoré sme zrealizovali v mesiaci január.

Viktor
Analytik / Programátor

Kvety.sk – Inteligentnejšie vyhľadávanie

Na projekte sme nasadili vyhľadávací engine elasticsearch na zefektívnenie vyhľadávania produktov na základe ich názvu, kľúčových slov a zaradenia do kategórie. Takto sa snažíme zákazníkovi ponúknuť tovar podľa jeho požiadaviek. Ak zákazník urobí preklep, tak to vyhľadávaniu nevadí a snaží sa nájsť relevantné výsledky. Podobne to je aj so skloňovaním.

Aby bolo možné takéto vyhľadávanie nasadiť, tak bolo nutné zvýšiť kapacitu RAM pamäte o 2 GB nakoľko elasticsearch engine drží dáta v RAM pamäti. Navýšenie RAM pamäte je závislé od počtu a objemu dát, na základe ktorých chcete vyhľadávať.

Kvety.sk – Informovanosť zákazníka

Ďalšou novinkou je nasadenie “I”-čiek na komunikáciu informácie o tom, koľko zákazníkov si tovar prezrelo, koľko kúpilo. Takto si zákazník vie urobiť svoj názor na to, či je produkt predávaný, či si ho vôbec niekto pozrel a aj na základe toho sa správne rozhodnúť pre kúpu daného produktu. Dáta sú agregované za určité časové obdobie v prepojení na Google Analytics.


Kamil
Analytik / Programátor

Drmax.sk – súťaž

Zapracovali sme funkcionalitu pre potreby súťaže, ktorá prebieha od 1.2. do 28. 2. 2019.

Zákazník zadá kód zo stieracieho žrebu a ten následne odošle spolu so svojimi osobnými údajmi cez príslušný formulár.

V rámci košíka sú automaticky pridávané žreby (8 EUR = 1 žreb). Žreby budú zaslané spolu s tovarom, ktorý si zákazník objednal. Pripravili sme taktiež modul pre žrebovanie víťazov. Ten v rámci 8 krajov vyberie jedného šťastného držiteľa žrebu.


Lukáš
Analytik / Programátor

Služba Kuriér pre platformu Sportnet.Online

Nakoľko sa platforma Sportnet.Online neustále rozrastá o ďalšie služby a produkty, vzniká potreba informovať používateľov jednotlivých služieb o prípadných výpadkoch, nových funkcionalitách, alebo ich aj prípadne automatizovane informovať o nutnosti nejakého zásahu z ich strany, a taktiež dať možnosť organizáciám informovať svojich používateľov.

Pre platformu sa teda v priebehu januára naprogramovala a spustila služba Kuriér, ktorá umožňuje prostredníctvom aplikácie CRM posielať interné správy v rámci platformy, a to buď všetkým používateľom niektorej z aplikácií, ktorú organizácia používa, konkrétnej role (napríklad redaktorom aplikácie CSM) alebo aj konkrétnemu používateľovi platformy.

Následne je správa doručená vybraným používateľom, ktorí sú upozornení po vstupe do ktorejkoľvek aplikácie platformy o neprečítanej správe. V aplikácii my.sportnet.online si následne môžu správu prečítať.


Ďuri
Analytik / Programátor

Sos.sk – distribúcia elektronických súčiastok

  • Redizajnovali sme zoznamy článkov a mikrostránku značky.
  • Zlepšili sme informovanosť zákazníka o nedodaných položkách objednávok.
  • V porovnávači produktov pribudla možnosť vygenerovať si vlastný zoznam produktov.
  • Pre českých zákazníkov pribudla možnosť automatického vyskladnenia položiek objednávky.
  • Zjednodušili sme registračný formulár pre poľských zákazníkov. Doteraz museli právnické osoby zadávať buď NIP alebo EUVAT. Počet políčok sa zredukoval na jedno, pričom na pozadí prebieha identifikácia údaja (NIP/EUVAT) nasledovaná príslušnou validáciou.
  • Urobili sme aj niekoľko zmien “pod kapotou”. Behom API v paralelných inštanciách sa dosiahla vyššia priepustnosť requestov, čím sa zlepšili aj odozvy samotného webu.

Aktuálny dizajn mikrostránky značky


Šafo
Analytik / Programátor

Lacneletenky.sk – lacné letenky do celého sveta

Spustili sme novú verziu stránky lacneletenky.sk a pripravili sme taktiež novú podstránku pre informácie o mestách, krajinách a kontinentoch.


Števo 

Analytik / Programátor

Solik.sk – zváracia technika

Zapracovali sme viacero úprav pre vylepšie a sprehľadnenie eshopu z pohľadu používateľa. V zozname kategórií sme pridali zobrazovanie zoznamu podkategórií. Takto ma používateľ hneď dostupné aj podkategórie a vie si lepšie urobiť prehľad, čo sa v jednotlivých kategóriách nachádza. Ďalšou výhodou je, že sa vie jedným klikom dostať do podkategórie.

PRED ÚPRAVOU

PO ÚPRAVE

Do detailu kategórie sme pridali zoznam najpredávanejších produktov v danej kategórii, používatelia tak rýchlo zistia, o ktoré produkty je najväčší záujem. Ďalej sme v detaile kategórie presunuli filter produktov na ľavú stranu. Používanie filtra je tak jednoduchšie a intuitívnejšie, filter bol pôvodne umiestnený nad produktmi.

PRED ÚPRAVOU

PO ÚPRAVE

V rámci SEO optimalizácie sme pripravili unikátne názvy kategórií (h1) podľa zvolených filtrov. Názov je tvorený automaticky podľa zvolených podmienok vo filtri. Jednotlivé parametre z filtra sa prejavia aj v url adrese.

Pre jednoduchšie kontaktovanie eshopu používateľmi sme zapracovali Smartsupp live chat. V administrácii eshopu sme pripravili možnosť vytvoriť produktové sety z dvoch alebo viacerých produktov.


Lukáš
Produktový manažér

V mesiaci január sme pokračovali na viacerých rozpracovaných projektoch a pravidelnej starostlivosti existujúcich projektov, no okrem toho sme spustili aj dve nové web stránky:

Tripex.sk – your travel expert

EIC.eu.sk – bezpečnosť na prvom mieste

Zaujali Vás projekty, na ktorých pracujeme?