Náš rok 2020 - Bart Digital Products Náš rok 2020 - Bart Digital Products

Náš rok 2020

Minulý rok bol plný rôznych výziev. Úspechov. Neúspechov. Vylepšení. Bol to náročný rok pre všetkých. Zažili sme však niekoľko momentov, ktoré si zaslúžia zdôrazniť.

V tomto článku nájdete:

  • ako sme trávili náš teambuilding bez pandémie a mimo Slovenska;
  • aké dopady mala pandémia na jednotlivé projekty;
  • iniciatívu, ktorá pomáha malým podnikateľom;
  • naše športové výkony;
  • vianočná párty spolu, ale predsa individuálne.

Január

Začiatkom roka nás čakali projekty. Veľa projektov. Veľa zaujímavých projektov. Hneď sme sa pustili do jedného z nich – Pelikán. Poznáme všetci. Pripravovali sme detail doplnkovej služby a tá zahŕňala možnosť objednať si transfer na letisko a z letiska.

Tieto doplnkové služby sme sa chystali rozvíjať aj naďalej. O niekoľko mesiacov neskôr však prišla pandémia Covid-19 a tak sa práce na tomto projekte zredukovali. Keď sa cestovný ruch vráti naspäť do svojich koľají, budeme v tom pokračovať.

Február

Teambuilding ako sa patrí. Zdolať poľskú stranu Tatier? Zdolali sme Kasprow wierch. Keby sme boli vedeli, že najbližší rok na žiadnu lyžovačku nepôjdeme, ostali by sme o týždeň dlhšie. O dva. Alebo by sme tam rovno ostali celý mesiac ?

Teraz už len spomíname, aké to bolo za čias, kedy korona neexistovala. A tešíme sa na časy, kedy takúto lyžovačku opäť zorganizujeme. Týždeň na nej budeme. Minimálne! ?

Ale späť k práci. Február sa niesol aj v zmysle práce. Samozrejme. Tieto parlamentné voľby sme sa stali súčasťou kolotoča, keď sme pre nášho partnera Košice online spracovali stránku na priebežné sledovanie výsledkov. Všetko sme pripravili a úspešne sme to zakončili spustením skriptu pre pravidelné sťahovanie súborov zo Štatistického úradu SR.

Marec

Keď sme sa pre pandémiu s plánovaným Frontend Masters podujatím museli presunúť do online prostredia, netušili sme, že tento typ z „pohodlia domova“ sa stane bežnou vecou.

A tak sme zaplnenú aulu vymenili za livestream na Facebooku, ktorý má k dnešnému dňu vyše 3 300 videní ?

Neboli sme to len my, čo sme sa prispôsobovali aktuálnej situácii. Svoj vzostup zažila aj rodinná firma Solik, ktorá je špecialistom na zváraciu techniku. Koronavírus im prevrátil firmu hore nohami. Viac zaujímavostí si môžete prečítať v článku Ako koronavírus ovplyvnil e-shop nášho zákazníka.

Apríl

Iniciatíva Prídem neskôr vznikla v spolupráci s IT Valley. Projekt sme rozbiehali pre podporu malých podnikateľov, ktorí by v dôsledku dopadov pandémie svoje podniky mohli zatvoriť a ukončiť tak svoje činnosti.

Prevádzku je možné podporiť zakúpením vouchera a využiť ho v čase, keď bude chod prevádzok obnovený.

Ďalšou spoločnosťou, ktorá zvládla nástup pandémie a zároveň potešila ľudí, boli Kvety.sk. Vďaka kampani Pošli kvety, daruj objatie sa ľudia pozastavili a uvedomili si, že aj v tomto ťažkom období vedia vyčariť úsmev na tvári (aj keď neosobne) cez kyticu, ktorá vždy poteší.

Máj

Pretrvávajúcej pandémii Covid-19 sa museli prispôsobiť aj iné odvetvia. Jedným z nich bol aj Slovenský futbalový zväz (ďalej len SFZ). Keď SFZ vo svojich stanovách prijalo smernicu o elektronickom hlasovaní Per Rollam, dostali sme ako zadanie implementovať to v praxi.

Výsledok tohto zadania bolo najpraktickejšie riešenie v tejto dobe. A čo je lepšie? Hlasovanie prebiehalo online a tak sa predišlo hromadnému zasadnutiu členov disciplinárnych komisií rôznych športových zväzov. Najdôležitejšie však je, že toto riešenie je aplikovateľné z dlhodobého hľadiska. Áno, koronakríza nás naučila prispôsobiť sa a zvládať nové výzvy.

 

Jún

A sme naspäť v našich officoch! Vraciame sa späť k bežnému životu. Práca z domu bola fajn, ale osobnejší kontakt s kolegami a kolegyňami je predsa lepší ?

Niežeby sme doteraz nepracovali z domu. Pracovali. Máme takú možnosť kedykoľvek. Veď je to len zmena prostredia a ušetríme tým čas pri dochádzaní do a z práce. Ale dlhodobo sme to ešte nerobili. Po niekoľkých dňoch sme si však zvykli. Aj naši manželia a manželky. Partneri. Deti. A všetci rodinní príslušníci ?

A ako to vnímame teraz s odstupom času?

Prispôsobili sme sa. Všetky dohodnuté meetingy sme mali v presnom čase. Vymenili sme len osobné stretnutie za online formu. Ale pravdupovediac, bolo to aj náročnejšie pre kolegov a kolegyne, ktorí majú deti. Pracovať a prispôsobiť tomu aj vzdelanie a starostlivosť o dieťa, to chce viac organizácie. Niektoré záležitosti sme presunuli na osobné stretnutia, niektoré veci sme zlepšili a niektoré procesy nás ešte čakajú.

Júl

Do ostrej prevádzky sme spustili e-shop zemplin.sk. Tento projekt vznikal niekoľko mesiacov a nastaveniu stratégie spoločnosti ZEMPLÍN s.r.o. predchádzali analýzy trhu, potenciálnych zákazníkov a ich potrieb. Aj v týchto časoch sa nezabúdalo na ľudí a pre tento obchodný model bola najdôležitejšia spokojnosť zákazníka a naplnenie očakávaní, ktoré sú pre tento typ služby nevyhnutné.

August

Naša Mirka sa spolu s ostatnými dievčatami zúčastnila behu „Od Tatier k Dunaju“. Tento rok behali v kategórii Ultra a umiestnili sa dokonca na pódiu!

 

 

 

 

September

Aj september sa niesol v znamení športu. Cyklistiky. Cestnej, horskej, akejkoľvek. S jediným cieľom – ušetriť čo najviac CO2 a nahradiť tak dopravu do práce autom zdravšou alternatívou.

Iniciatívu „Do práce na bicykli“ sme aj napriek zlým poveternostným podmienkam zvládli a naše tímy sa umiestnili v rámci Košíc na 7. a 19. Mieste.

A čo z pracovného života? Začali sme aktívne prepájať e-shopy s ekonomickým systémom. Jedným z nich je aj Imitrade. Vďaka prepojeniu na ekonomický systém sa šetria náklady na manuálne spracovanie dát, zjednoduší to prácu so spracovaním faktúr a objednávok. Prepojením sme sprehľadnili aj evidenciu zákazníkov a dodávateľov.

Vy si na e-shope môžete nakúpiť rozličný tovar. Textil, elektroniku, ochranné pomôcky a mnoho ďalšieho. Špecialitou e-shopu je tiež možnosť pridania upravenej potlače na rôzne produkty.

Október

To by nebol rok, keby sme sa nezúčastnili maratónu. Teda takto, náš CEO Marek Barta sa tento rok zúčastnil Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Síce v komornejšej atmosfére, ale v úlohe, kde vo vedúcej pozícii pomohol nastaviť tempo ďalším desiatkam bežcov.

 

 

 

 

 

November

Klient, s ktorým budeme spoluprácu rátať čoskoro na desaťročia, je Crossuite. Korona, nekorona, pracujeme na novej modernej verzii cloudovej eHealth aplikácie, ktorú sme odovzdali do testovacej prevádzky a aktuálne ju má k dispozícii sales/support tím v Belgicku.

S ďalším dlhodobým klientom Pricemania, sme niekoľko mesiacov pracovali na produktových widgetoch. Tieto widgety sú prehľadnejšie a tak si zákazníci pri porovnávaní tovaru nájdu všetky informácie o dostupnosti tovaru, cene aj doprave.

Prehľadnejšie widgety poslúžili aj portálu Techbox.sk pri výbere 12 smartfónov do hodnoty 250 EUR.

December

A ukončenie roka? Ó áno, mali sme vianočnú párty. Online vianočnú párty. Dobre bolo. Bolo by aj lepšie, keby bola osobnejšia (veď viete). Ale vďaka ochutnávke rumov a praliniek, ktorú nám zabezpečil Kubbo Select, sme sa tak aspoň kvalitne rozlúčili so starým rokom ?

Našim večierkom sa však pracovný rok nekončil. Posledné dni v roku nás čakalo spustenie úplne novej verzie e-shopu pre nášho partnera Dr. Maxa. Na tomto projekte sme pracovali z kancelárie. Z pohodlia domova. A zase z kancelárie. Takto sme sa prispôsobovali aktuálnej situácii. A aj vďaka tomu sme boli pritom, keď sa po spustení nového e-shopu akoby roztrhlo vrece s novými objednávkami.

A máme tu nový rok. Nové výzvy. Nové projekty. A možno niekoľko spomenutí známej frázy: Už nech je piatok ?

Viac blogov zo zákulisia našej firmy nájdeš v kategórii Barťania