Inšpirácie #20 Čo sme zrealizovali, spustili a inovovali v júni

Prinášame vám prehľad zaujímavých funkcionalít, ktoré sme zrealizovali v mesiaci jún.

Lukáš
Produktový manažér

Nový dizajn admin.bart.sk a klient.bart.sk

Rozhodli sme sa redizajnovať zákaznícky portál admin.bart.sk, ktorý slúži pre správu domén a e-mailových kont. Postupne budeme zákaznícky portál rozširovať a pridávať aj ďalšie funkcionality ako správu SSL certifikátov, správu DNS záznamov a pod.

Taktiež sme redizajnovali aj ďalší portál pre našich zákazníkov. Klient.bart.sk slúži pre správu projektov. Viete si tak sledovať odpracované časy na vašich projektoch resp. jednotlivých úlohách.

Ak nemáte prístup do admin.bart.sk alebo klient.bart.sk pošlite nám požiadavku na podpora@bart.sk a prístup Vám vytvoríme.


Blog – Zdravotne-matrace.sk / Ortopedicke-matrace.cz

Blog je jednou z najdôležitejších častí internetového obchodu z hľadiska obsahovej časti a SEO. Na základe výsledkov z analytického nástroja sme spracovali návrhy na vylepšenie práve pre túto sekciu. Graficky sme prepracovali  najnovšie články na úvodnej stránke a taktiež detail článku. Do administrácie sme pridali možnosť pridať ku každému článku súvisiace produkty a zdieľanie článku na sociálnych sieťach.

Nové banery a našepkávač – Solik.sk

Graficky sme prepracovali banery na hlavnej stránke a fulltextové vyhľadávanie sme doplnili o našepkávač (autocomplete), ktorý vyhľadáva v kategóriach, produktoch, ale aj článkoch na blogu. Našepkávač zvládne aj preklepy. 


 Mišo
Analytik / Programátor

Ticketing verzia 2 – SportNet

V priebehu júna sme pracovali na novej verzii ticketingu pre SportNet. Nová verzia bola kompletne prepracovaná na moderné technológie a zapadá do celej SportNet platformy ako ďalšia SaaS (software as a service) pre jej klientov. Už onedlho si budete cez tento systém môcť kúpiť lístky na kvalifikačný futbalový zápas Slovensko – Chorvátsko.

Zároveň každý zákazník SportNet-u vie službu využiť na vlastnej doméne pre organizáciu vlastných podujatí.


Kamil
Analytik / Programátor

Internetová lekáreň – Drmax.sk

Akcia ”Vyber si produkt za 1 cent”
V priebehu mesiaca jún sme prvýkrát spustili funkcionalitu pre potreby akcie “Výber si produkt za 1 cent”. Pri nákupe nad 20 EUR sa zobrazuje progress bar, ktorý informujeme zákazníka o sume, ktorú je nutné dosiahnuť, aby získal ďalší produkt len za 1 cent. Popup obsahuje zoznam kategórií. Vybrať si môžete 1 kategóriu a v nej 1 produkt, ktorý je ešte dostupný. Nedostupné produkty sa síce zobrazujú ale nie je možné ich vybrať. V prípade vypredania všetkých produktov v rámci celej kategórie dochádza k dizajnovej zmene v podobe prehliadného okna, na ktoré nie je možné kliknúť. Akciu je možné v administrácii kedykoľvek zapnúť/vypnúť alebo naplánovať jej spustenie pomocou kalendára.

Výber kuriérskej spoločnosti
V rámci administrácie realizujeme viaceré požiadavky pre zefektívnenie balenia objednávok. K tomuto pomáha funkcionalita automatizovaného rozdeľovača. Zákazník nie je nútený k výberu konkrétneho kuriéra resp. spoločnosti v druhom kroku košíka. Systém na základe vopred dohodnutých pravidiel vie automaticky priradiť k objednávke najideálnejšie kuriéra. Takto vieme uľahčiť zákazníkovi rozhodovanie a majiteľom e-shopov vieme ušetriť nemalé náklady spojené s logistikou. Tu je dôležité poznamenať, že algoritmus si z väčšej časti vytvárajú majitelia e-shopov.

Lokalizácia užívateľa
Lokalizácia užívateľa pre potreby Vyzdvihnutia objednávky v lekárni alebo na pošte.
Pri výbere možnosti “Vyzdvihnutie zásielky na pošte” zobrazíme zákazníkovi najbližšie dostupné pobočky. V tomto prípade je nutné aby potvrdil možnosť “Zdieľania jeho polohy“. Na rovnakom princípe mu zobrazíme najbližšie lekárne v rámci siete Dr.Max.

Admin – Logovanie zmien na karte produktu
Do administrácie e-shopu sme pridali logovanie zmien pri úpravách produktovej karty. Monitorujeme takto automatizované importné skripty (CSV resp. XML feedy). Prehľad obsahuje archívne údaje s časovou známkou. Máme prehľad o tom kto resp. čo editoval a kedy. Vieme takto promptne reagovať v prípade, ak sa importujú resp. zapíšu chybné dáta.

Admin – XML Feed
V rámci manažmentu obsahu sme zapracovali nový import popisov pomocou XML od dodávateľov. Dodaný naformátovaný obsah HTML vieme samozrejme “očistiť” od nežiadúcich vložených iframe pre rôzne videá, hudobné podcasty alebo prekliky na iné webové stránky.


Mišo
Programátor

Výživové doplnky – Reparexshop.sk

V júni sme zapracovali prepojenie s fulfillmen spoločnostou FHB, ktorá sa stará o skladovanie, balenie a dopravu pre určité jazykové mutácie reparexshopu. V rámci tohto prepojenia je možné jedným klikom exportovať objednávku s vyhovujúcimi produktami do FHB. Po exportovaní sa správca eshopu nemusí už o nič starať a všetko prebieha automatizovane. Stavy objednávok sú automaticky zmenené podľa aktuálnych informácii z FHB a zákazníci sú pri zmene stavu notifikovaný emailom.


Zaujali Vás projekty, na ktorých pracujeme?