Inšpirácie #13 Čo sme zrealizovali, spustili a inovovali v októbri

Prinášame vám prehľad zaujímavých funkcionalít, ktoré sme zrealizovali v mesiaci október.

Lukáš
Produktový manažér

Solik.sk – spustenie nového eshopu pre zváračov

Začiatkom mesiaca sme spustili B2C a B2B eshop zváračskej techniky a príslušenstva. Eshop je prepojený na skladový a informačný softvér. Na eshop sme nasadili analytické nástroje, na základe ktorých budeme vyhodnocovať správanie používateľov a na báze pravidelnej starostlivosti budeme eshop postupne zlepšovať a inovovať.

Stolickymix.sk – zmeny na základe testovania použiteľnosti

Pre eshop, ktorý sa venuje hlavne predaju ergonomických stoličiek sme urobili testovanie použiteľnosti s reálnymi používateľmi. Na základe výsledkov sme urobili niekoľko zmien. Najväčšou zmenou prešiel detail produktu a konfigurátor produktu. Konfigurácia stoličky je teraz jednoduchšia a viac intuitívna.

Senzacne.sk – príprava eshopu pre nový sortiment

Začiatkom roka 2019 pribudne na eshop pre domácnosť a záhradu ďalší sortiment (nábytok, elektronika, oblečenie, …) a to si vyžaduje aj úpravu aktuálneho dizajnu.


Šafo
Analytik / Programátor

Letenky.sk / Lacneletenky.sk

Tento mesiac sme začali pripravovať novú dynamickú aplikáciu pre generovanie darčekových poukážok. Aplikácia bude súčasťou správy rezervácie a naprogramovaná bude vo frameworku Angular.

Okrem toho sme začali pripravovať novú verziu pre stránku www.lacneletenky.sk.
Súčasná podoba webu už akosi nezodpovedá moderným štandardom a preto sme sa rozhodli ju kompletne prerobiť, ako po stránke funkčnej tak aj po stránke grafickej. Na novej stránke sa budú nachádzať informácie o obľúbených destináciach, leteckých spoločnostiach a iné užitočné články.


Lukáš
Analytik / Programátor

Sportnet Online – rozšírenie o export do formátu iCalendar

Rozšírili sme aplikáciu Kalendár, ktorá je súčasťou platformy Sportnet Online o možnosť integrácie priamo do ktorejkoľvek desktopovej alebo webovej kalendárovej aplikácie, ktorá podporuje formát iCalendar – či už je to Apple Mail, Google Calendar, Thunderbird alebo Outlook, a to jednoduchým skopírovaním odkazu a prilepením do príslušnej aplikácie.

Používatelia aplikácie sú tak pohodlne informovaní o nadchádzajúcich udalostiach bez potreby používať webové rozhranie aplikácie.

Kalendár je aplikácia, ktorá je súčasťou ekosystému platformy Sportnet Online a dáva priestor komukoľvek, kto aplikáciu vlastní, k vytváraniu rôznych kalendárov a udalostí. Následne je možné kalendár formou tzv. “Widgetu” vložiť kamkoľvek na svoju webovú stránku a jednoducho tak informovať napr. svojich klientov o nadchádzajúcich akciách.

Aplikácia kalendár (platforma Sportnet Online)

Apple Mail (integrovaný rovnaký kalendár vo formáte iCalendar)


Maťo
Analytik / Programátor

Sportnet – Nové widgety v správe obsahu

V priebehu niekoľkých minulých týždňov sme pridávali nové “widgety” do CMS systému, ktorým sa spravuje obsah na desiatkach stránok a eshopov. Tieto nové widgety sú dva: “Televízor” a “Pás článkov”.

Televízor

Pozostáva zo sekundárnych článkov (3 naľavo), primárnych článkov (5 napravo) a detailu vybraného primárneho článku. Na detaile článku je možné swipe-ovať doprava-doľava a tak prepínať články.

Pás článkov

Pás článkov pozostáva z článkov, ktoré je možné swipe-ovať doprava-doľava.
Tieto widgety boli štandardizované do takej miery, že ich správcovia obsahu môžu vkladať nielen na hlavnú stránku, ale aj do samotných obsahov svojich článkov.
Oba widgety zobrazujú články v “nejakej” vizuálnej forme. Tieto články, ale nie sú dopredu definované. Články sa doťahujú dynamicky, na základe parametrov ako napríklad tagy a sekcie, do ktorých patria. Sú tak vždy “aktuálne” a stále sa obmieňajú .


Peťo
Analytik / Programátor

Crossuite

Pre nášho zákazníka sme spustili nový modul na správu financií “Reporty”. Poskytuje klientom prehľad a evidenciu ich finančných tokov od pacientov až k poisťovniam. Reporty sú rozdelené podľa kategórií na faktúry, vyšetrenia pacientov a platby. Pri vyšetreniach a faktúrach si môže používateľ označiť koľko, ako a kedy boli vyplatené. Má tak celkový prehľad o tom, aké má príjmy a pohľadávky.

Vďaka pokročilým filtrom si môžu používatelia vytvoriť report aký potrebujú a uložiť si ho na neskoršie použitie. Modul už samozrejme obsahuje prednastavené reporty, ktoré ponúkajú možnosť okamžitej práce so svojimi dátami.

Aktuálne vyfiltrované položky je možné exportovať do .xls a .pdf súborov.

Taktiež bolo spustené nové rozhranie na platenie faktúr a vyšetrení. Toto nové rozhranie nahrádza niekoľko rôznych rozhraní, ktoré vznikali postupom času v aplikácii. Zároveň bol prepracovaný aj systém budgetu pre pacientov (vytvorenie predplateného kreditu a platba z tohto kreditu).

Ako ďalšie bolo spustené nové rozhranie na vytváranie faktúr. Aktuálne je spustené len pre jeden špeciálny typ faktúr. Poslúži ako základ nového finančného modulu v budúcnosti.

Zaujali Vás projekty, na ktorých pracujeme?