Inšpirácie #1: Čo sme zrealizovali, spustili a inovovali v októbri

Spoločne sme sa s kolegami rozhodli prinášať Vám raz za mesiac výber tých najzaujímavejších noviniek, ktoré sme zrealizovali za posledné obdobie naprieč spoločnosťou bart.sk. Budeme radi ak Vás zaujme niektorá z nižšie popísaných funkcionalít, či inovácii. Inšpirujte sa a neváhajte nás kontaktovať.


Viktor
Analytik / Programátor

Nomiland.sk – Reklamačný modul

Okrem pravidelnej údržby projektu sa snažíme zákazníkovi uľahčovať a automatizovať vnútropodnikové procesy. Medzi posledné novinky na projekte patrí vytvorenie modulu reklamácií navrhnutého špeciálne pre potreby a špecifiká zákazníka. Reklamácie a ich dokumenty sú zdieľané medzi členmi tímu. Systém navyše zasiela emailové notifikácie, aby sa na nič nepozabudlo. Celé riešenie zahŕňa „sledovanie“ (reporting) jednotlivých častí reklamácie, aby bolo možné včas odhaliť zdroj problémov a vykonať nápravu.

Projekty v novom šate

Každý úspešný projekt sa musí vyvíjať a držať krok s dobou. Jednou z nevyhnutných technologických úprav starších projektov je prechod na responzívny dizajn. Väčšina našich zákazníkov postupne zvažuje kompletný redizajn so zachovaním funkčného jadra stránky. Ukážky našich najnovších redizajnov:


Tomáš
Analytik / Programátor

Nové projekty v talóne

Na základe niekoľkoročnej spolupráce s partnerom pelicantravel.com sme získali klienta United Fasion Group, ktorý prevádzkuje veľké medzinárodné ecommerce riešenia topankovo.sk, botovo.cz, cipofalva.hu a saxana.sk. Momentálne prebieha upgrade z Magento1 na Magento2.


Maťo
Analytik / Programátor

Projekt “Fine”

Tento projekt realizujeme v spolupráci s britskou UX agentúrou. Ide o prototyp technológie pre rozoznávanie ľudskej tváre a následného prenosu jej výrazov na kreslenú postavičku. Jedným z cieľov projektu je aj výskum ľudských emócií.

Niekoľko záberov z prototypu pre web:


 Šafo
Programátor

Letenky.sk – Grafické ponuky letov pre klientov

Letenky.sk po novom umožňujú administrátorovi na stránke vyhľadávať lety a zasielať ich klientom prostredníctvom emailu. Klienti získajú graficky pekne spracovanú ponuku výnimočných letov. Detail ponuky si zákazník môže pozrieť na samotnej stránke, pričom sa zvýrazní vybraná ponuka z emailu.

Akcie – možnosť filtrovať cez URL
Pre akciové lety sa doplnila možnosť filtrovať ich cez URL adresu. Táto funkcionalita je potrebná pre zdieľanie konkrétneho, odfiltrovaného zoznamu letov. Napr. iba tých, ktoré obsahujú tag “piesočnaté pláže”. Rovnako funguje aj zasielanie ponúk cez newsletter.

Super kalendár
Začali sme pripravovať nový modul pre komplexné vyhľadávanie leteniek, ktorý umožní objaviť letenky pre mestá, štáty, regióny a tagy. Výsledkom vyhľadávania je prehľadný kalendár so zvýraznenými najnižšími cenami letu pre daný deň.


Mišo
Analytik / Programátor

Eshop SFZ

V priebehu októbra eshop SFZ spustil spoluprácu s viacerými dodávateľmi a pomaly z toho vzniká multishop, kde je možné odoslať jedným spoločným nákupom viacero objednávok pre viacero dodávateľov. Zároveň sme doplnili volumetrický cenník prepravy závislý od hmotnosti a objemu tovaru, ktorý nie je možné expedovať štandardne.

Mr.KEBAB

Spustenie novej verzie aplikácie, pomocou ktorej sa ovláda obrazovka v prevádzkach rýchleho občerstvenia Mr.Kebab. Aplikácia má teraz možnosť prehrať inštruktážne videá pre zamestnancov.

iOS aplikácia Dr.Max

Pripravili sme produkčnú verziu natívnej aplikácie pre vyhľadávanie liekov a zistenie ich dostupností v najbližšej lekárni Dr.Max.

Košice online

Spustili sme novú verziu iOS a Android aplikácie KOŠICE ONLINE, kde je možné nahlásiť dopravnú nehodu alebo obmedzenie a zároveň si vypočuť posledné dopravné správy z nášho regiónu.
Online rádio dostalo novú funkciu a tou je hlasovanie za aktuálne hranú skladbu.

GraphQL event

Zúčastnili sme sa eventu o GraphQL a zároveň sme si vybrali kandidáta, projekt, kde túto technológiu zrejme použijeme.


Erik
Analytik / Programátor

Crossuite – nové UI

Na Crossuite začali s hromadným presúvaním svojich zákazníkov na novú platformu uverejnenú v septemberi 2017. Znamenalo to prvú zásadnú zmenu UI za celú dobu fungovania projektu (10 rokov). Prvé reakcie na nový UI a design sú veľmi pozitívne.

Crossuite – optimalizácia servera

Optimalizovali sme nastavenia na serveri, čo viedlo k väčšej stabilite celej aplikácie v časoch veľkého návalu používateľov. Nárazovo v polhodinových intervaloch bolo na server minimálne 1,5 násobne viac dotazov ako pri bežnej prevádzke.

Zaujali Vás projekty, na ktorých pracujeme?