FreshNews z online sveta #apríl - Bart Digital Products FreshNews z online sveta #apríl - Bart Digital Products

FreshNews z online sveta #apríl

Google Nákupy umožnia neplatené produktové reklamy

Neplatené produktové reklamy sa zobrazia v hornej aj dolnej časti výsledkov vyhľadávania Google, tak ako doteraz. Aby sa vaše produkty zobrazovali vo výsledkoch vyhľadávania je potrebné mať účet Google Merchant Center a XML feed, prostredníctvom ktorého budú produkty aktualizované v Merchant Center. Viac o Google Nákupoch sa dozviete v našom článku.

Instagram má nové samolepky v Stories

Konkrétne ide o „Donation Sticker“, prostredníctvom ktorého vedia neziskové organizácie osloviť svojich fanúšikov, aby im finančne prispeli. Ďalšou nálepkou je „Join chat“, ktorá má  za úlohu motivovať používateľov ku skupinovej konverzácii. A poslednou novinkou je „Quiz sticker“ na vytváranie kvízov v Stories.

Google Meet na video konferencie je zadarmo pre všetkých

Google v reakcii na pandémiu sprístupnil svoju webovú aplikáciu na konferenčné hovory úplne zadarmo. Stačí sa zaregistrovať v rámci siete Google. Štandardne ide o platenú službu pre firmy a školy s balíkom G Suite. Okrem webovej aplikácie, je dostupná aj mobilná aplikácia pre Android a iOS.

 

Facebook spúšťa virtuálnu platformu Horizon

Ide zatiaľ o testovaciu beta verziu kresleného virtuálneho sveta, kde sa môžete stretávať s priateľmi, hrať hry, budovať komunity, či realizovať rôzne aktivity. Aby ste mohli používat Horizon potrebujete virtuálne okuliare Oculus Rift.

Potrebujete pomôcť s online marketingom?