FreshNews z online sveta #január - Bart Digital Products FreshNews z online sveta #január - Bart Digital Products

FreshNews z online sveta #január

Instant Articles s novými funkcionalitami

Instant Articles predstavil Facebook už v roku 2015. Jedná sa o články v mobilnej aplikácii Facebooku, ktoré majú „prinútiť“ používateľa ostať v aplikácii, a nepreklikávať sa tak na iné web stránky, čím Facebook nebude prichádzať o návštevnosť. Developeri z najznámejšej sociálnej siete vynovili navigáciu, zobrazovanie článkov a pokiaľ potiahnete doprava uvidíte sekciu „Viac článkov od“. Ďalej pribudli nové CTA tlačidlá a nové formy reklamy. Užitočnou novinkou je možnosť vkladania článkov priamo do Facebook Stories.

zdroj: wersm.com


Nakupovanie prostredníctvom live streamu na Facebooku už čoskoro

Live stream bude čoskoro novým predajným kanálom pre obchodníkov. Doteraz majitelia eshopov nahrávali videá s recenziami produktov alebo „unboxing“ videá na Youtube. To sa však možno zmení s príchodom novej funkcie od Facebooku. Ten kúpil spoločnosť Packagd, ktorá niekoľko rokov vyvíjala mobilnú aplikáciu práve pre podporu predaja cez live stream.

zdroj: socialmediatoday.com


Aj Linkedin inovuje vo veľkom

Biznis sociálna sieť sa taktiež rozhodla predstaviť na začiatku roka 2020 hneď niekoľko noviniek. Najvýraznejšou novinkou je live stream prostredníctvom firemnej stránky na Linkedin. Doteraz bola táto možnosť dostupná iba cez súkromný profil. Aby ste prilákali na svoju stránku čo najviac sledovateľov Linkedin pridal možnosť zasielania pozvánok. Taktiež administrátori budú mať uľahčenú publikáciu príspevkov. Viac vo videu:

zdroj: linkedin.com


Direct správy z Instagramu už aj na webe

Instagram začal testovať svoj systém posielania správ, ktorý môžete poznať z mobilnej aplikácie, už aj vo webovom rozhraní. Celá funkčnosť by mala byť zachovaná z mobilnej verzie. Je to určite krok vpred a potešia sa hlavne správcovia instagramových stránok a influenceri, ktorým chodí množstvo správ, na ktoré musia denno denne reagovať.

zdroj: theverge.com


Potrebujete pomôcť s online marketingom?