Ako sme na Dr.Max vylepšili správu obsahu za jedno poobedie

Na projekte Dr.Max sa na frontende nepoužíva natívne Magento, ale javascriptový framework VueJS. Aby to išlo rýchlejšie a plynulejšie. Spája sa s tým ale niekoľko komplikácii. Nie všetky nastavenia, ktoré magento v rámci page buildera poskytuje, sú na strane VueJS akceptované. Vznikli tak niektoré, ktoré len zbytočne zaberali miesto, nakoľko sa na frontende neaplikovali. Aby sme tento problém vyriešili, zorganizovali sme hackathon a pozvali naň aj spolupracujúci tím z Prahy.

A ako to prebiehalo? Jedna miestnosť, desať zanietených kolegov a niekoľko intenzívnych hodín kódenia. Zvládli sme to však s prehľadom. Spoločne sme prechádzali každý jeden komponent z pageBuildera a porovnávali, čo sa na ňom dá nastaviť na strane BE, ako to následne FE interpretuje a či je táto interpretácia správna. Ak sme našli nežiadaný rozdiel, prípadne nastavenie sa na FE neaplikovalo, preusporiadali sme to alebo úplne zrušili.

Niektoré komponenty nám ešte zostali a budeme na nich pracovať, no viditeľným výsledkom hackathonu je už teraz prehľadnejšia správa obsahu pomocou pageBuildera – nie je to už len metóda pokus/omyl :) Naše zistenia preto zapíšeme do dokumentácie k PageBuilderu, aby sme v budúcnosti, pri implementácii ďalších komponentov, mali podklad, ako to urobiť správne.

Tento malý hackathon bol ukážkou toho, že ak treba niečo zlepšiť, my i spolupracujúce tímy sme ochotní precestovať aj stovky kilometrov, aby sme to spolu dokázali. Už teraz sa tešíme na ďalšiu akciu s Dr.Maxom – spoločnú LAN párty. Veríme, že sa do nej zapoja nielen kolegovia vývojári z Čiech, ale aj tímy z Rumunska.

Viac blogov zo zákulisia našej firmy nájdeš v kategórii Barťania