Workshop: Čo sme stihli za jeden deň v bart.sk - Bart Digital Products Workshop: Čo sme stihli za jeden deň v bart.sk - Bart Digital Products

Workshop: Čo sme stihli za jeden deň v bart.sk

Začnem od konca. Bol to príjemný deň strávený so skvelými ľuďmi. Dvaja z nich sú už naši kolegovia. Katka a Peťo, vitajte! Dúfame, že sa vám u nás bude páčiť a budete spokojní.

Späť k začiatku. Predchádzajúci Frontend Masters bol venovaný projektu Crossuite. Naši kolegovia Erik, Peťo a Lukáš nám predstavili projekt, ktorý zlepšuje život v oblasti zdravia, porozprávali o jeho začiatkoch, zlepšovaní a zodpovednosti, ktorú majú. Ale čo tam po teórii. Lepšie raz zažiť, ako sledovať podujatie dookola. Ak ste ho ale nevideli, je treba to vidieť aspoň raz :-)

A čo bolo ďalej?

Našli sme ten správny termín a jedného pekného piatku sa dohodli na stretnutí v našich priestoroch. Zoznámili sme sa, prešli sme si základné info, predstavili projekt a pustili sa do práce. Keďže bolo treba novú funkcionalitu navrhnúť, implementovať a otestovať, naši záujemcovia sa rozdelili na backendistov, frontendistov a testerov.

Vraví sa, že bez práce nie sú koláče. Tak v našom prípade by bez práce nebola pizza. A krídelká. A nejaký ten burger. Prvú polovicu dňa, plnú úvodných analýz a návrhov, sme tak zakončili obedom.

Niekto by povedal, že po obede sa pracuje ťažko. A možno by som to bola ja, ktorej by sa nechcelo. Naši kolegovia a kolegyne ale boli rozbehnutí a tak sa pustili do testovania funkcionality. Odstránili niekoľko chybičiek, doladili to do dokonalosti a úspešne odovzdali “produkt”.

Za mňa to bol skvelý deň. Spoznali sme nových ľudí, ktorí si od prvej chvíle rozumeli a spolupracovali.

Naučili sme sa

  1. Niet nad dobre odvedenú analýzu.
  2. Pýtať sa. A za každých okolností.
  3. Dobrých ľudí sa všade veľa zmestí.

Čo na workshop povedali účastníci?

Katka

Pred workshopom som mala mierny stres z toho, ako to bude celé prebiehať. V momente, keď som tam prišla, stres opadol. Atmosféra bola priateľská, ľudia boli milí, nápomocní. Celý deň som sa cítila príjemne. Takýto workshopový deň považujem za prínosnú skúsenosť, keďže sme si po prvýkrát mohli vyskúšať, ako vyzerá jeden z pracovných dní :-)

Peťo

Osobne som nevedel, čo mám od workshopu očakávať. Keďže sa ale týkal môjho projektu, na ktorý som mal o pár dní nastupovať, bral som to ako dobrú príležitosť sa s ním bližšie zoznámiť. A zároveň spoznať budúcich kolegov. Budúci kolegovia boli však veľmi ochotní a boli mi zodpovedané všetky otázky aj viackrát, nech boli akokoľvek banálne. 

Od začiatku workshopu vládla na pracovisku veľmi uvoľnená, priateľská, až domácka atmosféra. Všetko išlo tak prirodzene. Hneď od začiatku som mal pocit, že som do kolektívu zapadol. Jediná výčitka, ktorú mám je, že to zbehlo tak rýchlo, lebo keď robíte niečo, čo vás baví a je vám príjemne, tak čas neskutočne uteká. Dalo mi to naozaj veľa. Oboznámil som sa s kolektívom, projektom, čo to sa naučil, dal si vynikajúcu pizzu na obed, povtipkoval, porozprával sa s novými ľuďmi. Ak máte možnosť prísť na workshop do bart.sk, neváhajte ani sekundu, neoľutujete to :)

Hm. Viac takýchto piatkov by to chcelo.

Viac blogov zo zákulisia našej firmy nájdeš v kategórii Barťania