Najlepšie projektové inovácie roka 2023

O digitálnych novinkách pre našich klientov vás informujeme každý mesiac. A hoci sú to všetko zaujímavé riešenia, niektoré z nich boli predsa len výnimočnejšie, ako iné. Dokonca natoľko, že im naši kolegovia priradili titul TOP inovácia roka 2023. Ktoré projekty sa do tohto rebríčka dostali a čím si toto ocenenie zaslúžili? Čítajte.

#sport

Využitie osobných platobných brán umožňuje subjektom obchodujúcim cez portál sportnet.online dosiahnuť väčšiu nezávislosť

Sportnet.online je komplexný ekosystém služieb, ktorý okrem iného spája aj rôznych predajcov a umožňuje im prostredníctvom portálu ponúkať tovar, vzdelávací obsah či vstupenky na podujatia. Pôvodne sa všetky platby realizovali cez univerzálnu platobnú bránu, čo spomaľovalo procesy. Vďaka zavedeniu služby Paygate majú firmy od septembra 2023 možnosť nastaviť si vlastnú platobnú bránu priamo nad svojím bankovým účtom, čím sa zvyšuje efektivita a optimalizuje pohyb finančných prostriedkov.

Paygate nielenže urýchľuje príjem platieb bez potreby prostredníka, ale ponúka subjektom aj priestor na vyjednanie výhodnejších finančných podmienok priamo s bankami. Pre firmy a organizácie to vytvára významnú konkurenčnú výhodu, ktorú, ako ukazujú dáta, naozaj oceňujú. K 18. januáru 2024 bolo totiž cez vlastné brány subjektov vykonaných už 1254 platieb.

#ecommerce

Vlastná pokladničná kasa nahradila v spoločnosti Dejmark viacero externých riešení a zefektívnila fungovanie predajní

Aplikáciu Oxyrion vyvíjame pre nadnárodnú spoločnosť Dejmark pôsobiacu v oblasti predaja farieb už takmer 6 rokov. V septembri sme ju rozšírili o významnú inováciu – personalizované riešenie elektronickej pokladne. Firme totiž nepostačovali základné funkcie tradičných pokladničných systémov, a preto sme pre nich navrhli eKasu na mieru. 

Pokladňa vytvorená na platforme Android s API postaveným na node.js ponúka jednoduché ovládanie a vysokú mieru bezpečnosti. Riešenie je prepojené s existujúcimi aplikáciami Oxyrion aj ERP systémom Microsoft Navision a prináša pokročilé funkcie ako automatizované účtovanie produktov, kalkuláciu tónov farieb a rozšírené zľavy. Elektronická kasa tak vo firme nahradila viacero menej neefektívnych externych riešení a zoptimalizovala proces účtovania.

Dnes je už pokladničný systém implementovaný vo všetkých kamenných predajniach Dejmark-u na Slovensku aj v Česku, kde zefektívňuje prácu zamestnancom pobočiek a zákazníkom zlepšuje nákupný zážitok.

V roku 2023 sme vyvinuli registračnú pokladňu pre nášho zákazníka Dejmark a nahradili sme ňou ich predošlé pokladne. Mám radosť z toho, že sa mi pre tento projekt podarilo pripraviť knižnicu s platobným terminálom pre Java aplikácie, ktorá komunikuje pomocou TCP protokolu. Rovnako som spokojný s novým API, ktoré sme na tento projekt nasadili. Osobne sa najviac teším z toho, že som mal možnosť rozšíriť si svoje obzory o framework React a Next.js.
– Miro

#health

Web Dr.Max-a zjednodušil zákazníkom rezerváciu liekov a na Slovensku spustil revolúciu v oblasti digitalizácie farmaceutického priemyslu

V máji sme pre farmaceutickú sieť Dr.Max spustili unikátnu službu, ktorá prináša jej zákazníkom možnosť rezervácie liekov v lekárňach. Stránka drmaxnapredpis.sk umožňuje rýchle vyhľadávanie a nezáväznú rezerváciu predpísaných i voľnopredajných liečiv, pričom ich vyzdvihnutie je možné už do hodiny od odoslania požiadavky. Riešenie využíva moderné technológie ako Vue.js, Slim 4 a Azure DevOps a je vytvorené s ohľadom na citlivosť poskytovaných údajov a dôrazom na bezpečnosť.

Tento inovatívny systém sa navyše stal v decembri súčasťou mobilnej aplikácie Dôvera, o čom verejnosť informovali aj celoslovenské médiá. O úspechu tejto služby svedčí najmä fakt, že s vývojom podobných riešení už začínajú i ďalšie siete lekární. Projekt teda predstavuje významný krok v oblasti digitálizácie zdravotnej starostlivosti a nastavuje nový štandard pre farmaceutický priemysel.

V minulom roku sme s Vojtom a Michalou vytvorili plnohodnotný trojčlenný tím, v ktorom pracujeme na zaujímavých projektoch prinášajúcich dostatočný priestor na osobnostný a tímový rozvoj. Vďaka tomu sa vieme neustále posúvať vpred a naďalej klientovi (Dr.Max Slovensko) prinášať kreatívne a kvalitné riešenia. Navyše sme sa, s pomocou našej SCRUM masterky Mirky, posunuli vpred aj v organizácii práce s klientom. Tiež som rád, že Dr.Max, tak ako každý rok, ide s dobou a posúva svoje aplikácie určené pre nás všetkých výrazne vpred. Príkladom je projekt www.drmaxnapredpis.sk.
– Kamil

Asi najlepšie, čo sa nám z môjho pohľadu minulý rok podarilo, je projekt www.drmaxnapredpis.sk. Za približne 3 až 4 mesiace sme z nuly pripravili službu, ktorá zjednodušuje ľuďom zisťovanie dostupnosti lieku v lekárňach Dr. Max. Koncom roka sa k tomu pridalo aj využitie tejto služby v aplikácii zdravotnej poisťovne Dôvera.
– Vojto