Inšpirácie #47 Čo inovatívne sme spolu zrealizovali v septembri

V inšpiráciách za mesiac september sa dozviete:

  • o elektronických kartách pacientov;
  • ako využívajú automatizované testy na crossuite.com;
  • o projekte, ktorý motivuje dievčatá ku športovým aktivitám;
  • o možnostiach pridávaní recenzií na projekte kinekus;
  • a o redizajne a vylepšeniach na eshope zaclony.sk.

#health

Martin

Karty pacientov v Crossuite.com

Registrovaní doktori v aplikácii Crossuite majú pred ostatnými veľkú výhodu – kartu každého pacienta majú v digitálnej podobe.

Každé jedno vyšetrenie pacienta si môžu detailne zapísať pomocou formulárov presne šitých na mieru nie len svojej špecializácii, ale aj osobným preferenciám. Navyše, túto kartu môžu zdieľať so svojimi kolegami a tak spoločne pracovať na liečení pacienta.

Nedávno sme do elektronickej karty pridali možnosť tlače celej karty do prehľadného dokumentu pre prípad, že pacient potrebuje fyzickú formu. Pri generovaní tohto dokumentu myslíme na všetky rôzne typy a šablóny formulárov.

Veríme, že aj keď sú vytlačené dokumenty veľmi pekné, tak táto funkcionalita bude využívaná čo najmenej :) #savetrees

Lukáš

Automatizované End-to-End testy

Prichádza čas, kedy aj Maťom spomínanú funkcionalitu začnú vo veľkom využívať noví klienti. Nová feature sama o sebe môže byť perfektná, o to viac je dôležitejšia jej integrácia v rámci existujúcej funkcionality. Na to, či jej implementácia neovplyvní negatívne existujúcu funkčnosť a prinesie požadovanú hodnotu, máme na našom projekte pripravenú sadu Automatizovaných End-to-End testov. Tie sa implementujú na základe “Používateľských scenárov” a pred finálnym pridaním funkcionality kontrolujú kvalitu jej integrácie do aplikácie.

Automatizované testy sa spúšťajú pred každým releasom a to v troch stagoch:

  • Akceptačné testovanie – testovanie samotnej funkcionality
  • Integračné testovanie – integrovanie funkcionalít do funkčného celku
  • Regresné testovanie – kontrola existencie nežiaducej zmeny v existujúcich funkcionalitách

Po skončení testovania máme k dispozícií report o výsledku testov, rozdelený po stagoch a taktiež po častiach aplikácie, aby sme hneď vedeli, kde je problém. Ak je report E2E testov zelený, tak si môžeme byť istejší, že klienti budú zas spokojnejší :)

#sport

Lukáš

Disney Playmakers

Slovenský futbalový zväz v spolupráci s UEFA vstupuje do projektu Disney Playmakers, ktorého cieľom je navýšenie členskej základne v dievčenskom futbale na Slovensku. Projekt je určený  pre dievčatá vo veku 5-8 rokov. Hlavnou myšlienkou projektu je rozvoj pohybových schopností u dievčat, so zameraním sa na futbalové aktivity prostredníctvom rozprávkových postáv, do ktorých sa spolu s trénermi vžijú.

#ecommerce

Pali

Kinekus.sk

Na projekte KINEKUS sme zapracovali pridávanie recenzií k produktom, ktoré by mohli osloviť potenciálnych zákazníkov a dať im reálnu spätnú väzbu na daný produkt. Tieto recenzie môže napísať každý návštevník stránky a v prípade, ak je používateľ prihlásený a v minulosti nakúpil daný produkt na e-shope, tak bude mať pri svojej recenzii status overeného používateľa. Súčasťou týchto recenzií sú aj fotky, ktoré môžu poskytnúť lepšiu predstavu o danom produkte. V prípade, že nám daná recenzia pomohla, vieme ju označiť ako užitočnú.

V sekcii recenzií je možné zoraďovať recenzie od najnovších alebo od najužitočnejších a takisto je možné ich filtrovanie podľa počtu udelených hviezdičiek.

Implementácia recenzií by zároveň mohla zvýšiť predaj produktov z dlhodobého hľadiska a rovnako aj počet registrovaných používateľov. Na základe recenzií sa takisto bude vedieť upravovať katalóg produktov, pričom produkty so zlými ohlasmi budú môcť byť nahradené inými.

Lucia

Zaclony.sk

Dodajte vášmu domovu nový nádych so záclonami z eshopu zaclony.sk, ktorý prešiel kompletným redizajnom stránok.

Úvodná stránka dáva do pozornosti aktuálne ponuky a zľavy, top kategórie, obľúbené a najnovšie produkty a zopár rád a tipov, ktoré Vám pomôžu napr. so správnym výberom záclony alebo závesu.

Na stránkach kategórií sme upravili zobrazenie filtra a produktov. Zmenou prešli aj fotografie, ktoré sú väčšie a zabezpečujú tak lepší náhľad na produkty. Po prejdení kurzorom ponad produkt sa zmení náhľadová fotografia, ktorá zväčša ponúka ešte detailnejší pohľad na produkt.

Na stránkach produktov pribudla ponuka doplnkových služieb ako sú skrátenie, obšívanie a úpravy vrchných a spodných častí produktov. Zákazník nemusí písať jednotlivé požiadavky na úpravy do poznámky, ale jednoduchým vyklikaním potrebných parametrov si vytvorí záclonu/záves podľa svojich predstáv.

Zaujali Vás projekty, na ktorých pracujeme?