Inšpirácie #39 Čo inovatívne sme spolu zrealizovali v januári

V inšpiráciách za mesiac január sa dozviete:

  • dotiahli sme to na najlepší športový portál;
  • aplikácia šitá na mieru plná funkcionalít;
  • keď e-shop vie, čo potrebujete;
  • ako vyriešiť viac ešte pred zdvihnutím telefónu;
  • ako sa na e-shope nestratiť;
  • implementovali sme obľúbené notifikácie.
Mišo

Sportnet.sme.sk

Na svete je nový portál. Športový. Kvalitný. Obalil starý známy futbalnet do nového šatu a dodal redaktorov, články a ďalší obsah pre všetkých priaznivcov športu. Portál je postavený na platforme SportNet, pripája sa na modul súťaží, má prepojenie na DOXXbet a PetitPress.

Technologicky ho považujeme za vyvrcholenie doterajšej práce na projekte SportNet. A jedeme dál…

Ďuri

Klima-online.eu

Jednoduché nastavovanie režimov prevádzky klimatizácií v budovách, halách či v priemyselných objektoch. Vytváranie týždenných plánov vykurovania, temperovania alebo chladenia, plánov pre špeciálne eventy, koncerty, alebo počas dní, kedy sú priestory nevyužité.

To všetko umožní nová aplikácia klima-online.eu, ktorú práve vyvíjame v bart.sk.

Súčasná implementácia ovládania klimatizačných jednotiek bola už zastaralá a nevyhovujúca z pohľadu jednoduchosti ovládania a designu. Taktiež už nespĺňala požiadavky zákazníkov. Klient zároveň potreboval doplniť funkcionalitu, ktorú by bolo v existujúcej platforme ťažšie a nákladnejšie dopracovať. Rozhodol sa preto pre úplne nové riešenie.

Frontend je napísaný v React. API v Node.JS a pre svoje potreby potrebuje čítať dáta z externej MySQL databázy, textových súborov synchronizovaných na server a komunikovať s RaspberryPi, ktoré ovládajú samotné klimatizácie. Tiež sme nevynechali MongoDB a Redis, kde dáta zapisujeme.

Navrhnuté funkcionality sú šité na mieru pre nášho klienta, ktorý je zároveň vlastníkom dizajnu a zdrojových kódov. Jeho riešenia sú pre nás inšpiráciou! Pre Vás môžu slúžiť tiež ako inšpirácia napríklad pre projekty, na ktorých je potrebné moderným spôsobom ovládať inteligentné budovy, skleníky, výrobné haly a podobne.

Mišo

Daffer.sk

Ako som načrtol v predchádzajúcej inšpirácii, na e-shope Daffer.sk, sme usilovne pracovali na úprave našepkávania kategórií. Kategórie sú po novom vyhľadávané cez ElasticSearch pomocou takzvaného fuzzy vyhľadávania, laicky povedané – vyhľadávania s toleranciou preklepov.

Na základe požiadavky zákazníka sú v nájdených kategóriách aj kategórie, ktoré sú pridelené nájdeným produktom.

Taktiež sme v rámci vylepšení vyhľadávania pridali frázu “Mysleli ste…” v prípade, že užívateľ zadal do vyhľadávača preklep. Zároveň vyhľadávač poskytne aj priamo prehľad v kategóriách v e-shope, kde sa hľadaný produkt uvedený s preklepom môže nachádzať.

Ďalšia inovácia, ktorú sme tento mesiac zapracovli, sa týka prevažne firiem. Firmy majú možnosť sa so spoločnosťou Daffer dohodnúť na cenách pre špecifické produkty priamo cez e-shop. Tieto produkty sme v rámci inovácii pridali do nástenky užívateľa.

 

Lucia

Koberce.sk

Náš klient ponúka svojim zákazníkom kvalitnú pokládku kobercov a podláh. Správnym položením sa zabezpečí ich dlhá životnosť. Ako si však takúto pokládku objednať a koľko bude stáť?

Aby sme umožnili nášmu klientovi ušetriť čas pri zisťovaní detailov telefonicky od zákazníka, vytvorili sme formulár, ktorý každému zákazníkovi pomôže s detailnejším výberom služieb týkajúcich sa pokládky.

Okrem materiálu, ktorý chcete položiť, si môžete objednať aj doplnkové služby ako sú napr. prebrúsenie podkladu, stierkovanie miestnosti, lepenie soklov a podobne. Ak si neviete dať rady, môžete do formulára priložiť aj súbor s plánom miestnosti, ktorý spracujú pracovníci e-shopu. Cenová ponuka je vďaka informáciám vyplneným pomocou formulára obratom zaslaná.

Doprajte svojmu priestoru kvalitnú pokládku kobercov alebo inej podlahoviny! V súčasnej dobe je na trhu k dispozícii široká škála farebného i materiálového prevedenia.
Mišo

Imitrade.sk

Na projekte imitrade.sk sme implementovali nové vyhľadávanie s možnosťou filtrovania. Vďaka tomu majú zákazníci väčšiu šancu nájsť to, čo hľadajú.

Vyhľadávač zohľadňuje preklepy, diakritiku a filtrovanie pri hľadanom výraze umožňuje navoliť cenové rozpätie, dostupnosť či zmenu farby.

Vyhľadávanie produktov s možnosťou fitrovania je ďalší spôsob, ako zákazníkovi zjednodušiť nakupovanie. Zároveň to šetrí čas v prípade, že sa produkt nachádza v rôznych kategóriách. Takto je to prehľadnejšie a všetko na jednom mieste.

Paťo

Solik.sk

Služba notifikácii sa v dnešnej dobe teší veľkej obľube. Zákazník dostane informáciu o dostupnosti tovaru, o zmene stavu objednávky, prípadne o jej expedovaní. Nemusí si tieto informácie aktívne vyhľadávať – iba počká na správu. Zároveň je kontakt zákazníka a predávajúceho touto formou udržiavaný.

My sme tento typ služby nasadili na projekte solik.sk a spustili sme možnosť požiadať o notifikáciu v prípade naskladnenia produktov.

O notifikáciu je možné požiadať, ak produkt nie je aktuálne na sklade, alebo je nedostupný. Následne po naskladnení produktu sa pošle email zákazníkom, ktorí o notifikáciu požiadali. Táto funkcionalita je dostupná pre registrovaných, ale aj neregistrovaných používateľov. Validácia zadaných emailov prebieha pomocou služby foxentry.

Túto službu je možné nasadiť na akomkoľvek e-shope či už formou sms alebo emailovej notifikácie.

Zaujali Vás projekty, na ktorých pracujeme?