Inšpirácie #36 Čo inovatívne sme spolu zrealizovali v októbri

V inšpiráciách za mesiac október sa dozviete:

  • ako pomôcť zákazníkom nájsť na Vašom e-shope to, čo hľadajú;
  • ako Vám správny výber formulára uľahčí spárovanie objednávok;
  • výhody, ktoré prináša migrácia servera do cloudu;
  • nová služba doručovania môže zvýšiť tržby na e-shope;
  • ako uľahčiť zákazníkovi orientáciu na hlavnej stránke
   Samo

Mojetonery.sk

Tento mesiac sme spustili hneď niekoľko e-shopov.

Jedným z nich je aj e-shop Mojetonery.sk, ktorý sa zaoberá hlavne predajom náplní do tlačiarní. Výnimočnosť tohto e-shopu oproti iným je vyhľadávanie pomocou služby Luigi’s Box, vďaka ktorej sme pomohli zákazníkom nájsť to, po čo skutočne prišli aj v prípade, že hľadaný výraz obsahoval preklep. V prípade, že by ste sa rozhodli túto službu nasadiť na e-shop aj vy, získate nie len zvýšené tržby, ale aj prehľad o tom, čo Vaši zákazníci hľadajú a čo sa im nájsť nedarí.

Výhodou pre zákazníkov tohto e-shopu môžu byť aj časovo limitované špecialné ponuky, kde sa nachádzajú produkty v akciovej cene, prípadne vyhľadávanie konkrétnej tlačiarne a k nej kompatibilných tonerov.

Golfcentrum.sk

Ďalším e-shopom, ktorý sme do prevádzky spustili tento mesiac, je Golfcentrum. Zaujímavosťou e-shopu sú špeciálne pripravené veľkostné tabuľky pre oblečenie a obuv. Na e-shope sa nachádza nie len golfové oblečenie, ale aj rôzny golfový tovar ako napríklad vozíky, palice a rozličné golfové darčeky.


Paťo

Solik.sk

Na projekte solik.sk sme tento mesiac implementovali validáciu formulárov pomocou služby foxentry. Potrebovali sme štandardizovať vstupy do databázy kvôli uľahčeniu spárovania objednávok s externým systémom. V tomto nám pomohla práve táto služba.

Okrem validácie emailov a telefónnych čísel, nám služba foxentry pomohla aj pri automatickom doplňovaní adries a firemných údajov. Tieto údaje sa následne validujú a do databázy sú uložené v jednotnom formáte.


Mišo

Daffer.sk

So spoločnosťou Daffer.sk spolupracujeme už takmer 2 roky. Výsledky našej doterajšej spolupráce si môžete pozrieť v prípadovej štúdii, kde sme vopred stanovené ciele dotiahli do praktického a fungujúceho e-shopu. Sme súčasťou Daffer tímu a e-shop naďalej rozvíjame v rámci pravidelnej spolupráce.

V rámci spomenutých pravidelných vylepšení sme premigrovali e-shop Daffer.sk na nový server, ktorý sa nachádza, po novom, v Google Cloude. Skutočnou zaujímavosťou je, že sa nám poradilo celé prostredie premigrovať do cloudu s minimálnym výpadkom. Zmigrovaním do cloudu sme získali viacero výhod.

Najvýraznejšou je to, že cloudové služby nám umožňujú prispôsobiť sa aktuálnym potrebám e-shopu. Ak potrebujeme viac diskového miesta, vieme ho jednoducho doplniť. Ak sa rapídne zvýši počet zákazníkov na stránke, vieme sa tomu efektívne prispôsobiť, napríklad pridaním RAM pamäte alebo pridaním väčšieho množstva procesorov. Jedná sa o drobné zásahy, ktoré navyše nemusia byť permanentné, systémové prostriedky máme „po ruke“ keď ich potrebujeme.


Basia

 Zachej.sk

Doručenie do zahraničia 

V rámci pravidelnej spolupráce prinášame e-shopom praktické vylepšenia. Tento mesiac sme na Zachej.sk spustili doručovanie do zahraničia prostredníctvom služby zásielkovňa.

Vďaka využitiu zásielkovne si tak budú môcť zákazníci objednať a pohodlne nechať doručiť aj do Česka, Rakúska alebo Nemecka.

Bianka

Rozšírenie ponuky na hlavnej stránke

Nová ponuka dovolí zákazníkovi vybrať si kategóriu, ktorá ho zaujíma najviac. Vďaka tomu vie ľahšie zistiť, aké sú najpredávanejšie e-knihy, prípadne rýchlejšie nájde nové produkty v kategórii bižutéria.

Podobné karty sme pridali taktiež ku sekcii komentárov, čo výrazne pomôže zákazníkom lepšie sa riadiť podľa overených nákupov.

 

Zaujali Vás projekty, na ktorých pracujeme?