FreshNews z online sveta #maj - Bart Digital Products FreshNews z online sveta #maj - Bart Digital Products

FreshNews z online sveta #máj

Vlastný eshop na Facebooku a Instagrame

Najvýraznejšou novinkou posledného obdobia v ecommerce je možnosť založiť si vlastný eshop priamo na Facebooku a Instagrame. Vytvorenie takéhoto eshopu bude zadarmo. Spoplatnená bude iba propagácia a platby online. Viac o tejto novinke sa viete dočítať na blogu Facebooku.

Messenger Rooms

Ďalšia novinka od Facebooku umožňuje robiť videohovory až 50 používateľom súčasne. Táto funkcionalita je priamou reakciou na aktuálnu situáciu s COVID-19. Dostupná je ako v mobilnej aplikácii, tak aj v desktopovej verzii.

Instagram Guides

Vo svojom osobnom účte na Instagrame onedlho nájdete novú záložku/sekciu, kde budú zaujímavé informácie a inšpiratívne príspevky z vašich obľúbených účtov. Keďže tieto príspevky budú na jednom mieste, nájdete ich oveľa jednoduhšie. Aktuálne Instagram testuje túto funkcionalitu na účtoch z kategórie zdravie a duševná pohoda.

Google Chrome bude blokovať neoptimalizované reklamy

Najpoužívanejší prehliadač začne v blízkej dobe blokovať reklamy, ktoré vyťažujú procesor zariadenia, vyčerpávajú batériu alebo dáta používateľa. Typickým príkladom sú reklamy, ktoré zároveň ťažia kryptomeny, ale môžu to byť aj reklamy, ktoré sú zlé naprogramované. Google stanovil limit na 4 MB stiahnutých dát a obmedzenie procesorového času na 15 sek. v periódach po 30 sek. Prípadne 60 sek. celkovo. Takýchto reklám nie je veľa. Podľa zistení Google je reklám, ktoré prekračujú tieto hraničné hodnoty iba 0,3 %.

Potrebujete pomôcť s online marketingom?