Digitálne inšpirácie #53 Čo inovatívne sme spolu zrealizovali v marci

V digitálnych inšpiráciách za mesiac marec sa dozviete:

  • o predplatnom pláne a logovaní zmien na projekte Crossuite;
  • o TV programe na projekte sportnet.online;
  • o implementovaní služby Luigi’s Box Search na eshope kinekus.sk;
  • a o nových eshopoch od predajcov nábytku.

#health

Sam Dauda - Bart Digital Products
Sam

Crossuite – predplatný plán

Tento mesiac sme do eHealth aplikácie Crossuite pridávali novú cenovú kategóriu pre predplatné a s tým spojenú úpravu prístupových práv k jednotlivým častiam aplikácie.

O tom, ako v QA tíme využívame akceptačné kritériá pre automatizované testy už počas vývoja nových funkcionalít, sme písali minule. Ďalším krokom po vyvinutí a akceptovaní novej funkcionality je jej integrácia do existujúcej aplikácie. Pre nový predplatný plán sme teda využili integračný test, ktorý nám ukázal, že užívateľ si vie zvoliť nový plán, zaplatiť ho a následne využiť príslušné moduly aplikácie. Takýto typ testu zabezpečí správnosť fungovania celého “flow” naprieč viacerými modulmi v aplikácii.

Okrem nových features potrebujeme overiť, či existujúce časti aplikácie ostali neporušené. Na to využívame regresné testy, ktorými máme pokryté všetky dôležité používateľské scenáre. Regresné testy sú oveľa detailnejšie oproti akceptačným testom. Dané funkcionality sú testované viac do hĺbky. Tým vieme zaistiť, aby nový kód po release nepokazil to, čo už funguje. Na príklade s plánmi predplatného, regresné testy odhalili zmenu prístupu pre existujúce cenové kategórie a po následnej úprave scenárov podľa novej špecifikácie testy pokrývajú zmenené prístupy pre užívateľov podľa ich predplatného.

Crossuite – logovanie zmien

Na projekte Crossuite sa nám podarilo spustiť aj logovanie. Čo všetko zaznamenávame? Klienti zatiaľ majú možnosť vidieť záznamy ohľadom udalostí v kalendári, ale na pozadí sa toho už zaznamenáva oveľa viac.

Táto nová funkcia môže byť užitočná klientom kvôli tomu, aby ľahko a rýchlo vedeli nájsť kto, kedy a aké zmeny vykonal s danou udalosťou. V budúcnosti máme v pláne tieto záznamy vypisovať vo forme viet preložených na základe nastaveného jazyka. Taktiež chceme rozšíriť túto funkcionalitu pre ostatné časti aplikácie.

#sport

Juraj Kavka - Bart Digital Products
Juraj

TV program na sportnet.sme.sk

Portál sportnet.sme.sk pridal pre športových nadšencov k výsledkovnému servisu novú službu. Je ňou TV program, ktorý poskytuje informácie o plánovaných priamych prenosoch športových podujatí na približne tri týždne dopredu. Zobrazuje program viac ako 25 TV staníc pre najrôznejšie druhy športov od ľadového hokeja až po poker či šípky.

V bohatej ponuke je možné orientovať sa pomocou kalendára, filtra športov, staníc a ich kombinácií. Užívateľ môže využiť funkciu “Pripomenúť”, pomocou ktorej si môže udalosť uložiť do svojho kalendára. V ďalšej etape vývoja plánujeme pripraviť obsahové widgety, ktoré budú môcť autori pridávať priamo do článkov a budú zobrazovať živé prenosy súvisiace s témou a obsahom.

#ecommerce

Pavol Tkáč - Bart Digital Products
Pali

Implementácia vyhľadávania na kinekus.sk

Nedávno sme na našom projekte Kinekus.sk implementovali službu Luigi’s Box Search zabezpečujúcu fulltextové vyhľadávanie. Samotné vyhľadávanie dokáže tolerovať napríklad preklepy alebo chýbajúcu diakritiku.

Ďalšou z výhod je rozpoznávanie rôznych gramatických tvarov. Vďaka tomu tak zákazníci nájdu rýchlejšie to, čo hľadajú. Či už ide o produkt, kategóriu alebo článok. Jednoduché, rýchle a funkčné ?  V rámci implementácie funkcionality automatického dopĺňania textu je použitý widget, ktorého používateľské rozhranie je responzívne a intuitívne.

Samuel Sepeši - Bart Digital Products
Samo

Vytvárame nové eshopy každý mesiac

Ani v mesiaci marec sme nezaháľali a spustili sme nové eshopy. Náš klient mixnabytok.sk sa rozhodol expandovať na český trh a tak sme mu spustili českú verziu eshopu – mixnabytek.cz. Oba eshopy ovláda pohodlne z jedného administračného systému.

Ďalším staro-novým eshopom je kostrej.sk – predajca nábytku. Klient prevádzkoval eshop, ktorý nebol responzívny a dizajn už tiež nebol aktuálnejší. Výsledkom je eshop s novým dizajnom s prehľadným menu a všetkými potrebnými informáciami a samozrejme optimalizovaný pre zobrazovanie na rôznych typoch obrazoviek, či už je to mobil, tablet alebo monitor počítača.

Zaujali Vás projekty, na ktorých pracujeme?