Digitálne inšpirácie #82: Čo inovatívne sme spolu zrealizovali v auguste

V bart-e veríme, že pre každý problém existuje optimálne riešenie. Našou prácou zjednodušujeme každodenné procesy našich klientov, optimalizujeme pracovné postupy zamestnancov a prostredníctvom inovatívnych funkcií neustále zlepšujeme zážitok z používania našich digitálnych produktov. Všetko s jasným cieľom – zvýšiť efektivitu a dosiahnuť lepšie výsledky. Prečítajte si, ako sme tento mesiac premenili výzvy našich klientov na úspechy a nechajte sa inšpirovať.

Interaktívne kreslenie pre ešte presnejšiu online anamnézu pacientov

Sam

Sketchpad je moderný digitálny nástroj na kreslenie a úpravu obrázkov, ktorý aktuálne vyvíjame pre e-health platformu Crossuite. Zatiaľ sme ho využili napríklad v online formulároch s anamnézou pacienta, čím sme výrazne zlepšili možnosti interakcie medzi lekármi a ich klientmi.

Pacienti teraz môžu vo formulároch pomocou Skatchpad-u vyznačiť na predpripravenom obrázku ľudského tela miesto, kde pociťujú zdravotný problém. To umožňuje lekárom získať detailnejšie informácie o anamnéze pacienta ešte pred samotnou osobnou konzultáciou a vopred pripraviť napríklad aj plán liečby či rehabilitácie.

Hoci aktuálna verzia tejto funkcionality využíva len preddefinované grafiky, pracujeme na tom, aby mohli lekári do systému nahrávať aj svoje vlastné obrázky. Už teraz si však pacienti môžu pri kreslení prispôsobiť farbu a hrúbku čiar, vďaka čomu je vyznačenie problémového miesta ľahko čitateľné. 

Veríme, že táto inovácia zjednoduší prácu lekárov a prispeje k rýchlejšej a presnejšej diagnostike.

Futbalové pikošky prinášajú čerstvé správy zo zákulisia slovenského futbalu

Juraj

Športová spravodajská platforma Sportnet.sme.sk prichádza s úplne novým formátom krátkych správ. Dostal názov Futbalové pikošky a fanúšikom ponúka okamžitý prehľad o aktuálnom dianí v slovenskom futbale. Informácie zo zákulisia a novinky týkajúce sa prestupov hráčov či nominácií pritom môžu redaktori zverejniť aj o niečo skôr, než sú oficiálne komunikované verejnosti. 

Aby sme pikošky odlíšili od ostatného obsahu, pripravili sme pre ne špeciálny dizajn, vďaka ktorému sú v zozname správ a v detaile článku okamžite rozpoznateľné. Navyše je možné ich jednoducho zdieľať prostredníctvom funkcie kopírovania URL adresy jedným kliknutím. 

A keďže pri takýchto správach je kľúčová najmä rýchlosť publikovania, prispôsobili sme im aj administratívne rozhranie platformy. Redaktori tak teraz môžu pikošky vytvárať a zverejňovať doslova v priebehu sekúnd.

Vyvinuli sme unikátny nástroj na automatické porovnávanie cien od dodávateľov

Lukáš

Efektívne nakupovanie nie je dôležité len pre zákazníkov, ale aj pre obchodníkov, ktorí sa neustále snažia minimalizovať svoje náklady a maximalizovať zisky. Pre nákupné oddelenie SOS electronic sme preto vyvinuli novinku – nástroj umožňujúci automatické porovnávanie cien od rôznych dodávateľov pred každým nákupom tovaru na sklad. 

Riešenie využíva už skôr zrealizované prepojenie interného systému spoločnosti s API externých dodávateľov. Proces sa začína načítaním zoznamu tovaru určeného na objednanie spolu s požadovaným množstvom a štandardnou nákupnou cenou. Následne nástroj porovnáva jednotlivé položky u každého dostupného dodávateľa a zobrazí aktuálnu cenovú ponuku. Nákupca tak získava všetky potrebné informácie na kvalifikované rozhodnutie bez nutnosti manuálnej práce pri hľadaní a porovnávaní cien. 

Tento prístup nielenže zvyšuje efektivitu nákupného procesu, ale zároveň spoločnosti umožňuje nakupovať za najlepšie ceny na trhu. Navyše šetrí aj operatívne náklady firmy, pretože zamestnanci môžu svoj čas venovať dôležitejším úlohám, než je ručné dopytovanie cenových ponúk. 

Videorecenzie na Kinekus.sk pomôžu zákazníkom lepšie sa rozhodnúť

Ľuboš

Podľa štatistík patria videá k najžiadanejším formám online obsahu súčasnosti. Preto nie je prekvapením, že sa stali bežnou súčasťou produktových detailov vo väčšine online obchodov. Na eshope Kinekus.sk sme však tento formát posunuli ešte ďalej – pridali sme zákazníkom možnosť pridávať k produktom užitočné videorecenzie.

Používatelia teraz môžu hodnotiť produkty nielen pomocou hviezdičiek a textových recenzií, ale aj prostredníctvom fotografií a videí, ktoré detailne zobrazujú ich skúsenosti s produktom. Systém automaticky konvertuje a komprimuje nahrané videoformáty do optimálnej podoby pre rýchle načítanie na webe. Po schválení administrátorom, ktorý overuje relevantnosť obsahu, sa recenzia zobrazí priamo pri produkte na webe. Takýto obsah nielenže prispieva k lepšiemu rozhodovaniu zákazníkov, ale zároveň posilňuje dôveryhodnosť samotného eshopu.

Nová funkcionalita na morisrent.sk: Periodická fakturácia pre dlhodobé objednávky

Na morisrent.sk sme zaviedli inovatívnu funkciu, ktorá výrazne zjednodušuje administráciu dlhodobého prenájmu vozidiel. Od augusta môžu pracovníci autopožičovne Moris Slovakia vytvárať objednávky s možnosťou periodickej fakturácie.

Ady

Táto funkcia bola vyvinutá v reakcii na potreby zákazníkov, ktorí preferujú dlhodobý prenájom áut s mesačným vyúčtovaním. Doteraz museli v takomto prípade administrátori vytvárať novú objednávku manuálne každý mesiac. Teraz stačí vytvoriť objednávku na celé obdobie prenájmu len raz a nastaviť pre ňu automatické generovanie faktúr podľa zvolenej periodicity.

Suma za prenájom sa vypočíta automaticky na základe ceny, trvania prenájmu a frekvencie účtovania. Ak je potrebné, administrátor môže dodatočne upraviť čiastku alebo dátum fakturácie. Po vystavení sú faktúry odosielané priamo na e-mail zákazníka a po uhradení všetkých platieb sa objednávka automaticky uzavrie, čím sa vozidlo uvoľní pre ďalších záujemcov.

Táto funkcia sa momentálne testuje a je dostupná iba pre administrátorov. Ak sa systém osvedčí, plánujeme ho implementovať aj do verejnej časti portálu, čím umožníme zákazníkom samostatne spravovať svoje dlhodobé prenájmy a platby.

Zaujala vás niektorá z funkcionalít našich projektov a radi by ste ju nasadili aj na váš projekt?