Bart Digital Products Bart Digital Products

Frontend Masters Košice vol.3

Tretie oficiálne pokračovanie je za nami a nastal čas si trochu zaspomínať, ako to vyzeralo. Z neznámeho dôvodu som mal väčšiu trému ako posledne, hoci som neprednášal. Dôvodom bol pokus, ktorý sme si pripravili. Na prvom verejnom evente nazvanom vol.2 som prezentoval možnosť prihlásiť sa ako prednášajúci. Nečakal som, že sa niekto prihlási ešte počas eventu.

IMG_0809

Boli to dvaja odvážlivci – Art Matsak a Peter Lastovecký. Dvojicu som doplnil mojím dobrým kolegom Stanom Švidraňom a mohli sme začať. Event bol špeciálny teda v tom, že väčšinu času nerozprávali ľudia z firmy bart.sk s.r.o. a dokonca aj v tom, že prednáška Arta bola celá v angličtine. Mali sme obavy, či presvedčíme dostatok ľudí, aby sme si znova mohli užiť prednášanie v technologicky špičkovej aule, no obavy sa už dva dni pred eventom rozplynuli. Prihlásilo sa viac ľudí, ako sme počítali ale napriek tomu mali všetci miesto.

IMG_1395

Prednášky boli tri a rozprávali sme sa o Úvode do AngularuJS (Peter Lastovecký), Introduction to WebRTC (Art Matsak) a zakončili sme to prednáškou o EcmaScript 2015 (Stano Švidraň), ktorá ukázala, že aj v JavaScripte sa už dá písať pekný a ľahko porozumiteľný kód. Záznamy všetkých prednášok nájdete pod článkom.

Event dopadol nad moje očakávania a ja sa takto chcem znova poďakovať všetkých rečníkom ako aj zúčastneným za skvelé podujatie, ktoré nemá v Košiciach obdoby. Ďakujeme aj hlavnému sponzorovi, firme bart.sk s.r.o., bez ktorej by toto podujatie nebolo možné.

IMG_1396

Frontend Masters Košice pokračuje aj naďalej a už začiatkom mája prinesieme praktické prednášky z reálnych a časom vyskúšaných projektov. Budeme rozprávať o úskaliach vývoja veľkej aplikácie, o motivácii a spôsobe ako písať UNIT testy a pozrieme sa aj na testovanie pomocou nástroja Selenium.

Ak máš chuť nám prísť porozprávať o frontende, alebo o nejakej zo spomínaných tém, napíš na cuchta@bart.sk a dohodneme si ďalší postup. Pre viac informácií sledujte našu Facebook-ovú skupinu Frontend Masters Košice. Dúfam, že sa nabudúce vidíme :)

Martin Čuchta

Frontend Masters Košice vol.3 – Úvod do Angular 1.5 – Peter Lastovecký


 

Frontend Masters Košice vol.3 – Introduction to WebRTC – Art Matsak

 

Frontend Masters Košice vol.3 – EcmaScript 2015 – Stanislav Švidraň